ua en ru

Омелян розповів про запуск морської адміністрації

Омелян розповів про запуск морської адміністрації Фото: морський торговий порт (portnikolaev.com)

Названі пріоритети у морській галузі України

В Україні відбудеться запуск Морської Адміністрації, а також підготовка до корпоратизації. Про це на брифінгу розповів міністр инфрпстркуктуры Володимир Омелян, передає кореспондент РБК-України.

За словами міністра, у морській галузі планується проходження аудиту Міжнародною Морською Організацією.

"Для України це буде вперше. Серед інших пріоритетів - запуск Морської Адміністрації, а також підготовка до корпоратизації",- сказав Омелян.

Також на брифінгу виступив Райвіс Вецкаганс - керівник ДП "Адміністрація морських портів України". За його словами з початку 2018 року морські порти України збільшили перевалку вантажів майже на 11%.

"За січень 2018 року приріст склав майже 11 %. У нас хороший приріст по порту "Чорноморськ" - майже на 600 тис тонн більше, ніж у минулому році. Вантажообіг склав 10 млн 792 тис тонн. За пріоритетними напрямами діяльності: створення умов для залучення інвестицій, забезпечення рівних умов для бізнесу в морських портах",- розповів він.

У той же час, перевантаження імпортних вантажів збільшилася на 70% порівняно з минулим роком і склала 2,1 млн тонн.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Кабінет міністрів, 17 січня, на своєму засіданні затвердив розпорядження "Про затвердження фінансового плану державного підприємства "Морський торговельний порт "Южныйˮ на 2018" та "Про затвердження фінансового плану державного підприємства "Одеський морський торговельний портˮ на 2018".

Чистий дохід від реалізації продукції порту "Південний" планується в розмірі 1908 млн гривень. Чистий прибуток планується отримати в розмірі 468 млн гривень. У свою чергу виплати на користь державі плануються в сумі 768,4 гривень. Також чистий дохід від реалізації продукції порту "Одеський морський порт" планується в розмірі 323,6 млн гривень. Чистий прибуток планується отримати в розмірі 118,1 млн гривень. У свою чергу виплати на користь державі плануються в сумі 298,7 млн гривень.