ua en ru

Омелян розповів про тендери по порту "Південний"

Омелян розповів про тендери по порту "Південний" Фото: Володимир Омелян

Перші угоди з переможцями будуть підписані до 20 травня

Два тендери на днопоглиблення у порту "Південний" пройшли прозоро, в них взяли участь провідні світові компанії, що спеціалізуються на зазначених видах робіт. Про це повідомив міністр інфраструктури Володимир Омелян під час робочої поїздки в Одеську область, повідомляє прес-служба Мінінфраструктури.

За його словами, завдяки вдалому проведенню тендерів було зекономлено близько 400 млн гривень.

"Нове керівництво Адміністрації морських портів України йде на контакт з бізнесом. Важливо, що перед важливими рішеннями проводяться консультації з бізнес-спільнотою. Так само було з двома тендерами з днопоглиблення, які нещодавно пройшли в порту" Південний ". Ми виписали всі тендерні вимоги спільно з Європейською бізнес асоціацією та Американською торговою палатою. Ми залучили провідні світові компанії, що працюють у сфері днопоглиблення, до участі в цьому тендері. від однієї компанії скарг не було. за попередніми підрахунками, ми дійсно заощадили для бюджету мінімум 400 млн гривень", - повідомив міністр.

Омелян також повідомив, що угоди з переможцями тендерів будуть підписані до 20 травня.

Нагадаємо, один з найбільших світових портових операторів DP World повинен зайти в порт "Південний" вже до кінця цього року.