ua en ru

Омелян розповів про проблеми з пропуском українських фур до Туреччини

Омелян розповів про проблеми з пропуском українських фур до Туреччини Фото: Володимир Омелян

Ситуацію з українськими перевізниками при перетині турецького кордону врегульовано

Мінстр інфраструктури України Володимир Омелян розповів про проблеми з пропуском українських фур до Туреччини. Про це він записав на своїй сторінці у Facebook.

"Ситуацію з українськими перевізниками, що мали останніми днями певні незручності при перетині турецького кордону, - врегульовано! Хочу висловити персональну вдячність Послу Туреччини в Україні, який незважаючи на вихідний день, оперативно надав допомогу", - написав він.


Як зазначив Омелян, наступного тижня буде проведено додаткові консультації з турецькою стороною з метою уникнення таких випадків у майбутньому.

Зазначимо, раніше співробітники турецьких контролюючих органів відмовлялися оформлювати українські фури на підставі разових двосторонніх дозволів. Аргументація відмови полягала в тому, що ніби-то українські перевізники повністтю використали квоту зазначених дозволів другого кварталу і виконати перевезення на підставі поданих дозволів зможуть лише після 1 липня 2016 року.

"Водночас, ця проблема носить і системний характер. Маємо велику кількість дозволів на міжнародні перевезення, які "гуляють" на руках і стають джерелом корупції, замість того, щоб бути в роботі", - констатував Омелян.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Омелян має намір переорієнтувати порти України з експорту на транзит.