ua en ru

Омелян анонсував запуск пілотних проектів у портах Миколаєва і Херсону

Омелян анонсував запуск пілотних проектів у портах Миколаєва і Херсону Фото: Володимир Омелян

Проекти запущено для відпрацювання механізмів нового законодавства щодо концесії

Херсонський морський торговий порт та порт "Октябрськ" у Миколаєві стануть пілотними проектами для відпрацювання механізмів нового законодавства щодо концесії. Про це сьогодні під час прес-конференції заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми розробляємо цю модель для перших двох пілотних проектів на базі порту "Октябрськ" і "Херсон" для того, щоб відпрацювати нове законодавство, нові механізми, як концесії, так і державного приватного партнерства... Ми зараз виходимо з цілісною концепцією розвитку порту "Октябрськ" і порту "Херсон", як єдиного майнового комплексу на базі або державного приватного партнерства, або на базі концесії", - заявив Омелян.

За його словами, після реалізації пілотного проекту у Мінінфраструктури планують переходити до передачі у концесію більших об'єктів.

"Ми хочемо створити чіткий прозорий механізм, який буде безвідмовно працювати у всіх випадках", - сказав Омелян, зазначивши, що саме з цією метою було ініційовано розробку нового концесійного закону, який повинен відповідати кращим світовим стандартам.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна щороку втрачає 50% транзитних перевезень через порти.