ua en ru

Омелян назвав терміни запуску Агентства інфраструктурних проектів

Омелян назвав терміни запуску Агентства інфраструктурних проектів Фото: Омелян розповів про створення Агентства інфраструктурних проектів

Глава МІУ допускає створення Агентства вже восени

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян анонсував створення Агентства інфраструктурних проектів. Про це він заявив під час робочої поїздки в Чернівецьку область для ознайомлення з ходом реконструкції КП "Міжнародний аеропорт Чернівці", передає прес-служба МІУ.

Омелян висловив надію на те, що уряд підтримає ініціативу створення Агентства і вже восени вони зможуть реалізувати цей проект.


"Перші заходи, які будуть прийняті: відновлення злітно-посадкових смуг у ряді аеропортів України, до цього списку входить і аеропорт у Чернівцях. Також в рамках Стратегії розвитку аеропортів, ми очікуємо ініціативу керівництва аеропорту з приводу того, які авіакомпанії літатимуть, по яких напрямках і на яких умовах. Це - рішення керівника аеропорту", - зазначив Омелян, додавши при цьому, що МІУ буде підтримувати всі кроки, спрямовані на розвиток регіональних аеропортів.

За словами Омеляна, зараз в Україні чинними є до 20 аеропортів. При цьому відновили роботу кілька регіональних аеропортів.

"Я вірю в те, що ми поступово, крок за кроком, зможемо відновити повноцінне авіасполучення між містами України, а також встановити велику кількість міжнародних рейсів з регіональних аеропортів", - підсумував міністр інфраструктури.

Нагадаємо, в липні Омелян анонсував створення Агентства інфраструктурних проектів. Одним з пріоритетів роботи даного агентства буде збільшення кількості працюючих аеропортів.