ua en ru

Омбудсмани України і РФ зустрінуться 13 червня у Харкові

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська та уповноважений з прав людини Російської Федерації Елла Памфілова зустрінуться 13 червня 2014 р. у місті Харкові.

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська та уповноважений з прав людини Російської Федерації Елла Памфілова зустрінуться 13 червня 2014 р. у місті Харкові. Про це повідомляє прес-служба українського омбудсмана.

Як зазначається, сторони узгодили попередньо заплановану організаційну зустріч за участю представників моніторингової місії ООН в Україні, активістів і правозахисників України та Росії.

Згідно з повідомленням, за результатами зустрічі планується створити спільну правозахисну місію з моніторингу та запобігання порушенням прав людини на території Донецької та Луганської областей.

Крім того, омбудсмани обох країн планують виступити зі спільною заявою до протиборчих сторін щодо негайного і безумовного звільнення всіх осіб, які примусово утримуються, та припинення цієї неприйнятної практики. Також планується узгодити завдання та регламент роботи спільної правозахисної місії.

Зазначимо, 10 червня Лутковська звернулася до Памфілової з пропозицією 13 червня 2014 р. в Харкові провести зустріч щодо обговорення припинення масових порушень прав людини Донецької та Луганської областей.

Нагадаємо, наприкінці травня 2014 р. активісти та правозахисники України і Росії, які здійснюють моніторинг порушень прав людини у Донецькій і Луганській областях України, звернулися до омбудсманів обох держав із проханням вжити спільні зусилля для припинення масових порушень прав людини в регіоні конфлікту.