ua en ru

Омбудсмен вимагає від Росії надати медичну допомогу Балуху

Омбудсмен вимагає від Росії надати медичну допомогу Балуху Фото: Володимир Балух (facebook.com petroporoshenko)

Денисова звернулася до омбудсмена Росії Тетяни Москалькової

Уповноважений Верховної ради з прав людини Людмила Денисова звернулася до омбудсмена Росії Тетяни Москалькової з проханням посприяти у наданні медичної допомоги засудженому в окупованому Криму українському активісту Володимиру Балуху. Про це йдеться у зверненні Денисової, опублікованому на сайті уповноваженого з прав людини.

"Звертаюся до вас з черговим проханням в інтересах громадянина України Володимира Балуха, який утримується в слідчому ізоляторі в Криму і з 19 березня відмовляється приймати їжу", - наголошується в документі.

За інформацією представників Кримської правозахисної групи, Балух вимагає якнайшвидшого медичного обстеження, оскільки стан його здоров'я погіршується з кожним днем.

Крім того, Денисова зазначила, що у ЗМІ поширена інформація про те, що в камері до Балуха застосовують фізичний та психологічний тиск нібито за недотримання умов утримання.

"У зв'язку з цим звертаюся до вас з проханням перевірити викладену інформацію і в разі її підтвердження, надати кваліфіковану медичну допомогу Володимиру Балуху, а також провести розслідування за фактами фізичного та психологічного тиску по відношенню до нього. І прошу проінформувати мене про результати розгляду цього звернення", - написала Денисова.

Нагадаємо, до Балуха не пускають медиків. Адвокати активіста постійно подають клопотання, щоб до Володимира Балуха пустили медиків, але їх відхиляє, посилаючись на те, що стан його здоров'я не є настільки критичним.