ua en ru

Омбудсмен вимагає додаткових пояснень щодо інциденту з Шустером

Омбудсмен вимагає додаткових пояснень щодо інциденту з Шустером Фото: омбудсмен Валерія Лутковська вимагає пояснень ДСЗ з приводу Шустера

За словами Лутковської, неможливо "припинити до з'ясування обставин" рішення про відмову у видачі дозволу

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська повторно звернулася до виконуючого обов'язки голови Державної служби зайнятості Сергія Кравченка з приводу призупинення рішення про анулювання журналісту Савіку Шустеру дозволу на роботу. Про це йдеться в повідомленні пресс-служби Лутковської.

«Водночас звертаю увагу, що згідно з пунктом 26 Порядку видачі, продовження дії та анулювання дозволу на застосування праці іноземців та осіб без громадянства, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 27.05.2013 №437, рішення про відмову у видачі дозволу, продовженні його дії, анулювання дозволу може бути оскаржене до Державної служби зайнятості або суду. Згаданим Порядком не передбачено можливість "призупинити до з’ясування обставин" рішення про відмову у видачі дозволу, продовженні його дії, анулювання дозволу", – наголосила Валерія Лутковська у своєму.


Тому, Уповноважений з прав людини вимагає терміново надати пояснення з докладним обґрунтуванням законодавчих норм прийняття рішення ДСЗ про призупинення анулювання дозволу на працевлаштування в Україні громадянина Канади Савіка Шустера.

Нагадаємо, Державна служба зайнятості України призупинила дію рішення Київського міського центру зайнятості щодо анулювання дозволу на застосування праці громадянина Канади Савіка Шустера в Україні до з'ясування обставин.