ua en ru

Омбудсмен констатувала задовільний стан здоров'я Губарєва

Представники уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Валерії Лутковської провідали затриманого самопроголошеного донецького губернатора Павла Губарева та підтвердили його задовільний стан здоров'я, а також забезпечене право на правову допомогу.

Представники уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Валерії Лутковської провідали затриманого самопроголошеного донецького губернатора Павла Губарева та підтвердили його задовільний стан здоров'я, а також забезпечене право на правову допомогу. Про це йдеться в повідомленні прес-служби омбудсмена.

"Стан здоров'я Павла Губарева задовільний, право на правову допомогу йому забезпечено в повному обсязі", - йдеться в повідомленні.

Моніторинговий візит працівників секретаріату уповноваженого в ізолятор тимчасового утримання СБУ, як повідомляється, був здійснений після численних повідомлень у ЗМІ та соціальних мережах про нібито численні порушення прав Губарєва, зокрема тортур.

Нагадаємо, Губарєв був затриманий 6 березня в Донецьку за підозрою в сепаратизмі. Наступного дня, 7 березня, Шевченківський районний суд Києва заарештував його на 2 місяці. В даний момент Губарєв перебуває в ізоляторі тимчасового утримання.