ua en ru

Олланд став найбільш непопулярним Президентом Франції в історії

Франсуа Олланд став найбільш непопулярним французьким Президентом за всю історію країни. Про це свідчать дані соціологічного опитування.

Франсуа Олланд (на фото) став найбільш непопулярним французьким Президентом за всю історію країни. Про це свідчать дані соціологічного опитування, передає Reuters.

Рейтинг популярності Олланда складає всього 26%, і це перший раз в історії, коли главу держави підтримували менше 30% французів.

Гнів населення обрушився на Президента-соціаліста через підвищення податкового тягаря, зростання безробіття і політику уряду щодо мігрантів.

При цьому діяльність Олланда практично одноголосно не схвалюють прихильники "правих" політичних партій - проти політики Президента висловилися 97% від цього сегмента опитаних. Приблизно 84% від усіх опитаних вважають політику французького Президента неефективною. Приблизно стільки ж французів не вірить у те, що Олланд здатний виграти президентські вибори, які відбудуться у 2017 р.

Не останню роль у зниженні популярності Олланда зіграла легалізація одностатевих шлюбів, яка сколихнула хвилю протестів по всій країні.

Нагадаємо, що Франсуа Олланд у травні 2012 р. виграв вибори у Ніколя Саркозі, набравши 51,64% голосів виборців (свого переслідувача він випередив на 3%).

Зазначимо, що про падіння рейтингу Олланда до рекордно низького рівня повідомлялося ще у вересні минулого року. У березні ц.р. Олланда назвали найбільш непопулярним Президентом Франції з 1981 р. Згідно із квітневими даними Французького інституту громадської думки, популярність Олланда впала до рекордно низької позначки, при цьому три чверті громадян були незадоволені політикою Президента.