ua en ru

Олланд: Франція посилить удари по ІДІЛ в Сирії

Олланд: Франція посилить удари по ІДІЛ в Сирії Фото: Франсуа Олланд

Французька авіація має намір вибирати цілі, ураження яких завдасть найбільшої шкоди для ІДІЛ

Президент Франції Франсуа Олланд заявив про те, що Франція має намір активізувати удари по позиціях "Ісламської держави" (ІДІЛ) в Сирії. Про це повідомляє видання Le Figaro.

Як повідомляється, французька авіація має намір вибирати цілі, ураження яких будуть наносити найбільший збиток для ІДІЛ.

"Ми повинні діяти в Сирії. Франція прийняла це рішення у вересні, ми переконані в необхідності боротися з ІДІЛ в Сирії. Ми будемо активізувати наші удари, вибираючи цілі, які будуть наносити максимальної шкоди для цієї терористичної армії", -сказав Олланд після зустрічі з прем'єр-міністром Великобританії Девідом Кемероном.

У свою чергу, Кемерон підтримав таку позицію глави Франції і висловив переконання, що Великобританія повинна робити те ж саме.

"Я рішуче підтримую рішення президента Олланда, щодо ударів по ІДІЛ в Сирії. Я твердо переконаний, що Великобританія повинна робити те ж саме", - сказав Кемерон.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що французький авіаносець "Шарль де Голль" сьогодні буде готовий розпочати операцію проти бойовиків "Ісламської держави" (ІДІЛ) в Сирії.