ua en ru

Олімпіада 2016 в Ріо: золоту медаль з фехтування завоювала угорка

Олімпіада 2016 в Ріо: золоту медаль з фехтування завоювала угорка Фото: олімпійську медаль з фехтування отримала угорка Эмесе Шаш

Українки Яна Шемякіна і Олена Кривицька не змогли подолати бар'єр 1/8 фіналу олімпійського турніру з фехтування

Представниця Угорщини Эмесе Шаш стала чемпіонкою з фехтування на шпазі на Олімпіаді в Ріо 2016. Про це повідомляє iSport.

33-річна угорка почергово здобула перемогу над японкою Нозомі Сато (15:4) і француженкою Лорен Рембі (10:6), яка у фіналі святкувала перемогу над дворазовою чемпіонкою світу Роселлой Фіамінго.


Як повідомляється, олімпійське золото в Ріо - перша велика нагорода для угорки, яка ніколи не ставала чемпіонкою світу чи Європи і третя золота медаль у цьому виді спорту для Угорщини.

Раніше українка Яна Шемякіна поступилася Назомі Сато з рахунком 8:11, а Олена Кривицька француженці Лорен Рем’ї - 7:9, в результаті чого вони не змогли подолати бар'єр 1/8 фіналу олімпійського турніру з фехтування.

Тепер на українських фехтувальниць чекають командні змагання.

Нагадаємо, на Олімпійських іграх 2016, які проходять в Ріо-де-Жанейро (Бразилія), першу золоту медаль завоювала американка Вірджинія Трешер, яка стала олімпійською чемпіонкою у стрільбі з пневматичної гвинтівки з 10 метрів.