ua en ru

Олімпіада-2018: Фрістайлістка з Канади завоювала золото в скі-кросі

Олімпіада-2018: Фрістайлістка з Канади завоювала золото в скі-кросі Фото: змагання з скі-кросу (twitter.com/olympicchannel)

Спортсменка принесла своїй збірній 10 золото в Пхенчхані

Канадська фрістайлістка Келсі Серва посіла перше місце в змаганнях з скі-кросу на Олімпійських іграх 2018 року в південнокорейському Пхьончхані. Про це повідомляється в Twitter змагань.

Срібло дісталося її співвітчизниці Бріттані Фелан, бронзовим призером стала спортсменка з Швейцарії Фанні Сміт.

Серва є срібним призером Ігор-2014, також в її активі перемога на чемпіонаті світу з фрістайлу 2011 року в дисципліні скі-крос. Спортсменка принесла збірній Канади 10 золото в Пхьончхані, всього в активі канадської команди 26 медалей (10+8+8).

На змагання в скі-кросі лижники стартують по чотири людини одночасно і проходять спеціально підготовлену гірськолижну трасу з перешкодами у вигляді віражів і різних трамплінів, намагаючись обігнати один одного і прийти до фінішу першим.

Нагадаємо, завоювавши бронзову медаль Пхьончхана-2018 в командному спринті, норвезька лижниця Маріт Бьорген встановила абсолютний рекорд за кількістю нагород, завойованих на зимових Олімпіадах у всіх видах спорту.