ua en ru

Олімпіада-2014: церемонію відкриття Ігор у Сочі переглянули більше 3 млрд осіб

Телетрансляцію церемонії відкриття зимових Олімпійських ігор у Сочі переглянули 3 млрд осіб.

Телетрансляцію церемонії відкриття зимових Олімпійських ігор у Сочі переглянули 3 млрд осіб. Проте рекорд пекінської літньої Олімпіади 2008 р. побитий не був - тоді біля телеекранів зібралося 4,4 млрд людей. Трохи менше переглянули Олімпіаду в Сіднеї (3,6 млрд) і Афінах (3,9 млрд).

Фотогалерея: "Олімпіада-2014 - церемонія відкриття XXII зимових Олімпійських ігор у Сочі"

Безпосередніми свідками відкриття Ігор у Сочі на стадіоні "Фішт" стали близько 40 тис. людей. Такі дані наводить оргкомітет Сочі-2014 на офіційному порталі Олімпіади.

Оргкомітет також розкрив деякі технічні деталі минулої церемонії. За словами організаторів, у підготовці та реалізації церемонії відкриття були задіяні 12 тис. осіб. Для технічного втілення задуму режисерів церемонії були використані 80 великих декорацій, які переміщувалися по стадіону за допомогою підвісної системи завдовжки майже 4 км. Освітлювали стадіон 132 прожектори у 2,64 ват. Телетрансляцію забезпечували 140 телевізійних камер.

Церемонія відкриття Олімпіади в Сочі стартувала у п'ятницю на стадіоні "Фішт" о 18:14 за київським часом (20:14 по Москві). Спочатку глядачі побачили театралізовану виставу "Міфи Росії", за цим послідували виконання гімну Росії хором Стрітенського монастиря, парад команд-учасниць під ремікшовані хіти російських виконавців, монументальні сцени з російської історії. На церемонії відкриття Олімпіади були присутні Президент Росії Володимир Путін і глава МОК Томас Бах.

Олімпіада-2014: церемонію відкриття Ігор у Сочі переглянули більше 3 млрд осіб

(Фото: прес-служба Президента РФ)

Завершилася церемонія відкриття запалюванням олімпійського вогню багаторазовими олімпійськими чемпіонами Владиславом Третяком та Іриною Родніною.

Олімпіада в Сочі є двадцять другими (XXII) зимовими Іграми за рахунком. Українська делегація складається із 39 спортсменів.

Олімпіада-2014: церемонію відкриття Ігор у Сочі переглянули більше 3 млрд осіб

(Фото: Reuters)

Невід'ємною частиною церемонії відкриття Олімпіади став парад команд-учасниць. На чолі української колони з державним прапором пройшла досвідчена спортсменка олімпійської збірної України - лижниця, бронзовий призер світової першості та переможниця етапів Кубка світу Валентина Шевченко. За спортсменкою слідували міністр молоді та спорту Равіль Сафіуллін, президент НОК України Сергій Бубка, шеф місії на Іграх XXII Олімпіади Ніна Уманець та олімпійці, повідомили у прес-службі профільного міністерства.

Олімпіада-2014: церемонію відкриття Ігор у Сочі переглянули більше 3 млрд осіб

Із трибун команду вітав Президент України Віктор Янукович.