ua en ru

Окружний адмінсуд Києва визнав незаконною постанову Кабміну про квотування імпорту вугілля і коксу, - ІСД

Окружний адміністративний суд Києва визнав незаконною постанову Кабінету міністрів України про квотування імпорту вугілля та коксу. Про це йдеться в повідомленні корпорації "ІСД".

"10 червня 2013 р. Окружним адміністративним судом міста Києва винесено рішення про задоволення позовних вимог ПАТ "Алчевський металургійний комбінат" ("АМК") та ПАТ "Алчевський коксохімічний завод" ("АКХЗ"). Згідно з рішенням суду, постанова КМУ № 225 визнано незаконним.

Якщо Кабінет Міністрів України не подасть апеляційну скаргу, рішення суду набуде чинності через 10 днів після отримання Кабінетом міністрів України повного тексту такого рішення (повний текст рішення суду має бути надано сторонам не пізніше 17 червня 2013 р.)", - йдеться в повідомленні.

ІСД зазначив, що в основу позовів до Кабміну були покладені аргументи щодо численних порушень вимог закону України "Про Кабінет міністрів України", регламенту Кабміну, закону України "Про зовнішньоекономічну діяльність", закону України "Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності", які регулюють процедури підготовки і прийняття нормативно-правових актів.

"Численні процедурні порушення при прийнятті Кабінетом міністрів України... постанови КМУ № 225, на думку групи "ІСД", свідчать про недостатній рівень законності і прозорості в діяльності Кабінету міністрів і підривають авторитет Кабміну як вищого органу виконавчої влади європейського держави... Окремо, безумовно, мова йде також про грубе порушення Кабінетом міністрів норм міжнародних угод, учасником яких є Україна - генеральної угоди з тарифів і торгівлі (основний юридичний документ Всесвітньої торгової організації) та угоди про Зону вільної торгівлі СНД", - зазначає корпорація.

Читайте також: Кабмін ввів ліцензування 10,2 млн т імпорту коксівного вугілля в 2013 р