ua en ru

Окружний адмінсуд Києва визнав факт фальсифікації документів партією "Права воля України"

Окружний адміністративний суд м. Києва визнав порушення виборчого процесу у Голосіївському районі столиці, де представники політичної партії "Права воля України" внесли до складу дільничої виборчої комісії (ДВК) кандидатуру за сфальшованими документами, а члени окружної виборчої комісії (ОВК) залишили сфальшоване подання в ОВК у якості кандидатури до складу ДВК. Про це повідомляє прес-служба Об'єднаної опозиції "Батьківщина".

Внесення подання про включення Тетяни Цоли, мешканки Голосіївського району, до складу ДВК №800035 до ОВК 211 виборчого округу від партії "Батьківщина" відбулося без згоди і відома самої кандидатки. За підписом голови партії "Права воля України" до подання додавалася заява з підробленим підписом та копія паспорту за 2009 р. Це і стало причиною позову Цоли до Окружного адмінсуду м. Києва та ОВК № 211 з вимогами визнати дії партії та ОВК протиправними та відшкодувати грошову компенсацію у 10 тис. грн.

У неділю, 23 вересня, суд розглянувши позов Цоли до партії "Правова воля України" та ОВК №211, виніс рішення про наявний факт порушення закону та протиправності дій відповідачів. Окремою ухвалою Окружний адмінсуд зобов'язав прокуратуру Голосіївського району столиці перевірити факти фальшування персональних документів по цьому інцинденту.

Відзначимо, сфальшоване подання, внесене 18 вересня 2012 р. до ОВК 211 округу, виявили члени комісії, оскільки прізвище Тетяни Цоли було вже зафіксоване ними у списках офіційних спостерігачів на виборах народних депутатів України від ВО "Батьківщина".

Нагадаємо, вибори до Верховної Ради відбудуться 28 жовтня 2012 р.