ua en ru

Окружний адмінсуд Києва відмовив НФПУ у задоволенні позову щодо незаконності підвищення ціни на газ

Окружний адміністративний суд міста Києва відмовив Національному форуму профспілок України (НФПУ) у задоволенні позивних вимог щодо незаконності підвищення ціни на газ, і тепер НФПУ оскаржуватиме це рішення в Київському апеляційному адміністративному суді. Про це йдеться у заяві прес-служби Національного форуму профспілок України.

«Ми подали позов проти НКРЄ щодо незаконності постанови про підвищення на 50% ціни на споживчий газ ще влітку. Але засідання суду переносилося кілька разів. Адже, окрім нас, позивачами по цій справі виступали представники ВО «Батьківщина» та фізична особа, і суд відмовлявся відкривати засідання через неявку інших позивачів. 10 березня 2011 суд нарешті розглянув нашу заяву по суті, і відмовив у задоволенні позивних вимог. Це означає, що суд визнав постанову НКРЄ про підвищення ціни на споживчий газ з 1 серпня 2010 року законною», - передає прес-служба слова голови НФПУ Мирослава Якібчука.

Голова НФПУ нагадав, що у 2009 р. НФПУ виграв аналогічний позов до суду, не дозволивши НКРЄ підвищити ціну на газ для населення. За його словами, зараз суд ухвалив протилежне рішення без жодної аргументації, пообіцявши надати обґрунтування 17 березня 2011 р. «Оскільки за цей час законодавча та нормативна база в Україні не змінилася, рішення суду виглядає дивним. Є підозри, що воно було не стільки юридичним, скільки політичним», - підкреслив М.Якібчук.

Як повідомлялося, 10 березня 2011 р. відбулося засідання Окружного адмінсуду за позовом НФПУ до НКРЄ щодо незаконності Постанови Національної комісії регулювання електроенергетики України № 812, якою з 1 серпня 2010 р. були на 50% підвищені ціни на споживчий газ.