ua en ru

Окружний адміністративний суд Києва розгляне клопотання КМДА про повернення Пейзажній алеї у власність киян 29 березня

Окружний адміністративний суд міста Києва розгляне клопотання Київської міської державної адміністрації про повернення ділянки на Пейзажній алеї у власність громади Києві 29 березня 2012 р. Про це повідомляє прес-служба КМДА.

КМДА вимагає визнати недійсним рішення про передачу ділянки на Пейзажній алеї в забудову.

"Сподіваємося, що безпосередня участь КМДА в процесі, який триває вже майже 6 років, допоможе киянам захистити Пейзажку від забудови. Ми впевнені, що наша участь в процесі допоможе встановити істину і визнати рішення Київради недійсним. Показником ефективності дій міської адміністрації є велика кількість майна , яка вже повернута киянам ", - заявив заступник голови КМДА Олександр Пузанов.

Нагадаємо, в 2005 році Київська міська рада надала ділянку на Пейзажній алеї Міністерству закордонних справ України для будівництва службового житла. У 2006 році прокуратура Києва подала позов до суду з проханням визнати рішення Київради недійсним і повернути ділянку в комунальну власність. Численні судові тяжби навколо забудови Пейзажної алеї тягнуться до цих пір. Бажання забудувати мальовничий куточок Києва викликало протести жителів. Зусиллями киян та художників на цьому місці створено парк зі скульптурами.