ua en ru

Окружком №50 не може приступити до перерахунку голосів через відсутність кворуму, - ОБ

Окружна виборча комісія №50 не може приступити до перерахунку голосів на кількох виборчих дільницях округу, як того вимагає постанова ЦВК від 1 листопада, з-за відсутності кворуму.

Окружна виборча комісія №50 не може приступити до перерахунку голосів на кількох виборчих дільницях округу, як того вимагає постанова ЦВК від 1 листопада, з-за відсутності кворуму. Про це журналістам повідомив офіційний спостерігач від партії "Опозиційний блок" Дмитро Трішкін.

"1 листопада ЦВК прийняла постанову, якою зобов'язала окружну виборчу комісію провести перерахунок голосів, поданих за кандидатів-мажоритарників, у зв'язку з випадками фальсифікації. Для виконання цієї постанови було відведено термін до 3 листопада включно". - зазначає Трішкін.

Тому сьогодні, 3 листопада, офіційні спостерігачі знову прийшли до окружкому, щоб поцікавитися, як проходить перерахунок голосів і проводився він взагалі.

"Члени окружної виборчої комісії не приступили до виконання своїх обов'язків, оскільки ОВК не може розпочати засідання через відсутність кворуму", - повідомив Трішкін.

На питання журналістів, що відбудеться, якщо окружна комісія так і не збереться, офіційний спостерігач відповів наступне: "згідно з законом, якщо до 24 : 00 останнього дня, встановленого для перерахунку голосів, в Центральну виборчу комісію не надходить відповідний протокол, у ЦВК з'являються повноваження провести повторний перерахунок голосів без окружної комісії. Як це буде виконано технічно, мені складно сказати. Очевидно, це має вирішувати ЦВК".

Журналістів також цікавило, чи відомо спостерігачам про те, яке рішення прийняв Київський апеляційний адміністративний суд щодо позову кандидата Геллера про заборону перерахунку голосів на десяти виборчих дільницях 50-го округу.

"Зі ЗМІ мені відомо, що суд прийняв рішення про часткове скасування постанови ЦВК від 1 листопада. Однак це рішення суду ще не вступило в законну силу, тому я вважаю, що окружна виборча комісія, як і раніше, зобов'язана проводити перерахунок голосів", - зазначив Трішкін.

За даними "Опозиційного блоку", станом на 13:00 з 18 повноважних членів окружної виборчої комісії на робоче місце не з'явилися 10 осіб: Олексій Трофименко (Партія пенсіонерів України), Євген Воробйов ("Батьківщина"), Костянтин Нестреляй (Партія зелених України), Ольга Ковальова (Радикальна партія Олега Ляшка), Олександр Копець (партія "Україна майбутнього"), Олександр Лозовий ("Наша Україна"), Ігор Коваленко ("Правий сектор"), Олег Семеняк ("Батьківщина"), Ярослав Мандрыкин ("Удар"), Олександр Лукінюк ("Удар").

Повторного перерахунку і вимагали учасники мітингу, який сьогодні знову пройшов під стінами окружкому. Попередній мітинг "За чесні вибори" відбувся на площі Шибанкова в минулу п'ятницю, 31 жовтня.

Окружком №50 не може приступити до перерахунку голосів через відсутність кворуму, - ОБ

Окружком №50 не може приступити до перерахунку голосів через відсутність кворуму, - ОБ