ua en ru

Оточення Трампа підозрюють у причетності до викрадення Гюлена

Оточення Трампа підозрюють у причетності до викрадення Гюлена Фото: Туреччина (flickr.com/imf)

Екс-радника з нацбезпеки підозрюють у причетності до викрадення Гюлена

Спеціальний прокурор Сполучених Штатів Америки Роберт Мюллер розслідує можливу причетність колишнього радника з національної безпеки Майкла Флінна в плані викрадення мусульманського проповідника Фетхуллаха Гюлена, який проживає в США, в Туреччину за 15 млн доларів. Про це повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на осіб, знайомих з розслідуванням.

Згідно інформації видання, що Флінн і його син Майкл Флінн-молодший нібито повинні були отримати приблизно 15 млн доларів за передачу Гюлена Туреччини, якого Анкара вважає організатором державного перевороту.

Повідомляється, що Федеральне бюро розслідувань США допитало щонайменше чотирьох людей по одній зустрічі, яка відбулася в середині грудня в Нью-Йорку в клубі "21". Передбачається, що там відбулася розмова між Флінном і турецькими представниками.

Мабуть, під час розмови йшлося про те, як транспортувати Гюлена на приватному літаку в турецьку в'язницю на острові Имаралы.

Наголошується, що джерела, які повідомили про можливе реченні Флінна, не були присутні на грудневій зустрічі і не знають безпосередніх деталей. Крім того, немає ніяких вказівок на те, що було передано гроші і що така угода була досягнута.

Адвокати Флінна вже назвали неправдивою публікацію The Wall Street Journal.

Нагадаємо, в кінці жовтня 2017 року в Туреччині почалася операція по затриманню більше 100 колишніх співробітників Міністерства закордонних справ за зв'язки з ісламським проповідником Гюлен, якого звинувачують у спробі державного перевороту.