ua en ru

Близько 60% бойовиків є колишніми або діючими військовослужбовцями РФ, - СБУ

Близько 60% бойовиків є колишніми або діючими військовослужбовцями РФ, - СБУ Фото: Віктор Ягун

Загальна чисельність угрупувань супротивника на території України нараховує близько 42 тис. осіб

Близько 60% членів незаконних воєнізованих формувань - це колишні або діючі військовослужбовці Російської Федерації. Про це в ході засідання Міжпарламентської Ради Україна - НАТО повідомив заступник голови СБУ Віктор Ягун, передає кореспондент РБК-Україна.

Також Ягун нагадав що загальна чисельність угрупувань супротивника на території України нараховує близько 42 тис. осіб.

"З них угрупування Збройних сил РФ, що перебувають на сході України може мати у складі до 15 батальйонно-тактичних груп та 5 ротних тактичних груп, а саме артилерійські групи, розвідувальні групи, ракетні та підрозділи спеціального призначення загальною чисельністю до 8,5 тисяч осіб",- сказав Ягун.

За словами Ягуна, на озброєнні у цих підрозділів РФ знаходиться 4 одиниці тактико-ракетних комплексів "Точка-У", до 190 танків, 590 бронетранспортерів, 8 одиниць установок "Буратіно", 149 одиниць артилерійських систем, 89 систем залпового вогню, систем ПВО - 68 одиниць.

"Угрупування незаконних збройних формувань на окупованій території сходу України може нараховувати особового складу до 33,5 тисяч осіб",- сказав Ягун і розповів, що на їхньому озброєнні знаходиться 350 танків, 910 бронетранспортерів, 370 артилерійських систем, 200 систем залпового вогню та близько 60 засобів ПВО.

"Близько 60% членів незаконних воєнізованих формувань - це колишні або діючі військовослужбовці РФ, які пройшли раніше ще спеціальну підготовку і перепідготовку на базах на території РФ",- додав він.

Також Ягун зауважив, що фактично все керівництво цих незаконних воєнізованих формувань - це кадрові військові службовці РФ, які приховують своє походження свої військові звання і належність до РФ.

Нагадаэмо, в зоні АТО за добу 10 бійців отримали поранення, загиблих немає.