ua en ru

Близько 50% житлового фонду в Україні складає старе житло, - Мінрегіон

Близько 50% житлового фонду в Україні складає старе житло, - Мінрегіон Фото: Лев Парцхаладзе (kmu.gov.ua)

На одного українця припадає 23,8 квадратних метрів житлової площі

Близько 50% житлового фонду в Україні складає старе житло. Про це на прес-конференції заявив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе, передає прес-служба Мінрегіону.

Він зазначив, що на сьогодні житловий фонд в Україні складає 977,9 млн квадратних метрів і близько 50% з нього - старе житло. На одного українця припадає 23,8 квадратних метрів житлової площі, тоді як у Європі ці показники майже вдвічі більші.

"За даними статистики на 1 січня 2015 року в Україні було зафіксовано понад 657 тисяч так званих "черговиків". І за останній час їх кількість тільки зростає. Тому будівництво нового житла необхідне - тільки для покриття цього попиту потрібно побудувати до 50 млн квадратних метрів нового житла. А з урахуванням заміни старого житла на якісне і з огляду на європейські тенденції за кількістю квадратних метрів на людину - мінімум 1 млрд квадратних метрів житла", - сказав Парцхаладзе.

Нагадаємо, заступник міністра сподівається, що Україна підійметься в рейтингу Doing Business за показником "Отримання дозволів на будівництво" до 50 місця.