ua en ru

Близько 50% емітентів привели свою діяльність у відповідність до закону про акціонерні товариства, - НКЦПФР

Близько 50% емітентів привели свою діяльність у відповідність до закону про акціонерні товариства. Про це заявив член Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) Євген Воропаєв, передає прес-служба комісії.

"Нажаль, лише близько 50% емітентів привели на даний момент свою діяльність у відповідність до закону України "Про акціонерні товариства". Водночас, зазначена ситуація передусім зумовлена об'єктивними чинниками, а саме: певна кількість акціонерних товариств наразі перебувають у стані ліквідації, ще деякі - у стані банкрутства, щодо значної кількості є підозри щодо їх фіктивності", - заявив Воропаєв.

До підприємств, які не привели свою діяльність у відповідність до норм законодавства, НКЦПФР направляє розпорядження, в якому вимагає виправити порушення. У разі невиконання даних вимог, регулятор застосовуватиме санкції у вигляді грошових штрафів від однієї тисячі неоподаткованих мінімумів. У випадку ж невиконання повторного розпорядження про усунення порушень законодавства, уповноважена особа порушує справу про правопорушення на ринку цінних паперів, застосовує відповідну санкцію, передбачену законодавством, і направляє відповідні матеріали про до центрального апарату Комісії для прийняття рішення про зупинення внесення змін до системи реєстру власників іменних цінних паперів емітента на строк до усунення порушення.

Читайте також: MMCIS Investments втратила право торгувати на фондовому ринку.