ua en ru

Близько 4,5 млн українців отримують вищу зарплату після підвищення мінімалки, - Гройсман

Близько 4,5 млн українців отримують вищу зарплату після підвищення мінімалки, - Гройсман Фото: Володимир Гройсман (kmu.gov.ua)

Також надходження до Пенсійного фонду зросли на 17 млрд гривень

Близько 4,5 українців стали отримувати більше грошей після останнього підвищення мінімальної зарплати до рівня 3200 гривень. Про це сказав прем'єр-міністр України Володимир Гройсман в ефірі телеканалу "112 Україна" 16 липня 2017 року.

"4,5 млн українців стали отримувати більшу зарплату, ніж це було до цього (до підвищення мінімальної заробітної плати - ред.)", - повідомив глава уряду.

Також, за словами Гройсмана, після збільшення мінімалки надходження до Пенсійного фонду України зросли на 17 млрд гривень.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 13 липня 2017 року Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроект №6614 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій". Цей документ підтримали за основу 282 народні депутати.

Перед цим директор Світового банку по Україні, Білорусі і Молдові Сату Кахконен заявила, що для отримання подальшої допомоги від СБ Україна має просувати продаж землі, пенсійну реформу і реформу охорони здоров'я.