ua en ru

Близько 120 тис. ув'язнених зможуть проголосувати на виборах Президента України

У позачергових виборах Президента України зможуть взяти участь 111 896 осіб, які перебувають під вартою.

У позачергових виборах Президента України зможуть взяти участь 111 896 осіб, які перебувають під вартою. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Державної пенітенціарної служби України.

"За попередньою інформацією, участь у позачергових виборах Президента України у підпорядкованих Державній пенітенціарній службі України установах прийме 111896 осіб (97978 засуджених і 13918 взятих під варту)", - наголошується в повідомленні.

Відповідно до законодавства, участь у позачергових виборах Президента України 25 травня 2014 року будуть брати і громадяни України, які перебувають в установах виконання покарань та слідчих ізоляторах Державної кримінально-виконавчої служби України.
"Відповідно до статті 20 Закону України "Про вибори Президента України" для забезпечення голосування засуджених і осіб, узятих під варту, створено 184 спеціальних виборчих ділянки в 177 установах виконання покарань і СІЗО (152 спеціальних виборчих дільниць, які існують на постійній основі і 32 ділянки - на тимчасовій основі)", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, в кожній установі в місцях масового перебування виборців були обладнані стенди, дошки оголошень для розміщення матеріалів передвиборної агітації партій, кандидати у депутати від яких зареєстровані у загальнодержавному окрузі, та кандидатів у депутати по одномандатному округу.