ua en ru

На окупований Донбас прибула група російських розвідників, - Тимчук

На окупований Донбас прибула група російських розвідників, - Тимчук Фото: російські розвідники (Міністерство оборони Російської Федерації)

Мета російських розвідників - підвищення ефективності "військової розвідки ДНР"

На окуповану територію Донецької області прибула групи військових розвідників головного розвідуправління (ГРУ) генштабу (ГШ) збройних сил Російської Федерації (ЗС РФ). Про це на своїй сторінці в Facebook написав народній депутат України, координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

"В "1-й АК ДНР" прибула нова група офіцерів ГРУ ГШ ЗС РФ, метою якої є переформатування і підвищення ефективності роботи військової розвідки ДНР", - повідомив Тимчук.

За словами Тимчука, головна причина прибуття групи російських розвідників полягає в різкому зниженні кількості та якості інформації, що видобувається в останній час (протягом травня-червня ц. р.).

Причинами неефективності роботи "розвідки ДНР" російські фахівці називають низький рівень професіоналізму самих розвідників ДНР", недбалість у роботі офіцерів-кураторів, недотримання конспірації як агентами, так і їх кураторами і пр.

"У зв'язку з цим прибулі російські фахівці зажадали "посилити" роботу з кадрами і агентурою", - додав Тимчук.

Нагадаємо, за минулу добу в зоні АТО на Донбасі бойовики скоїли 21 обстріл в напрямку позицій Збройних сил України, один український військовий отримав поранення.