ua en ru

На Донбасі знаходяться 2 тактичні групи 18 бригади ЗС РФ, - Міноборони

На Донбасі знаходяться 2 тактичні групи 18 бригади ЗС РФ, - Міноборони Фото: Вадим Скібіцький

Бойовики порушують умови мінських домовленостей щодо відведення важких озброєнь

На окупованих територіях Донецької та Луганської областей зараз знаходяться 2 тактичні групи 18 бригади Збройних сил Російської Федерації.
Про це під час брифінгу заявив представник Головного управління розвідки міністерства оборони Вадим Скібіцький, передає кореспондент РБК-Україна.

"Станом на липень 2016 року на тимчасово окупованій території сходу нашої держави знаходяться 2 тактичні групи 18 бригади ЗС РФ", - заявив Скібіцький.

За його словами, ГУ розвідки Міноборони ідентифіковано особовий склад 18 окремого окремої мотострілкової бригади 58 армії Південного військового округу РФ, який використовується для ведення збройної агресії. Крім того, були встановлені персональні дані російських офіцерів, прапорщиків і сержантів, які на ротаційний основі у складі тактичних груп 18 бригади беруть безпосередню участь в бойових діях на окупованих територіях Донбасу.


"Протягом поточного тижня розвідувальними органами України зафіксовано значну кількість порушень Мінських домовленостей, пов'язаних з відведенням важкого озброєння. Зокрема, виявлено 54 випадки таких порушень", - додав Скібіцький. За його словами, протягом тижня в 15-кілометровій зоні було зафіксовано 45 танків і 5 мінометів противника. Ще більше 90 одиниць артилерійських систем і САУ було виявлено в 25-кілометровій зоні.

Нагадаємо, раніше, 21 липня, розвідка повідомила про загибель 3 бойовиків на Донбасі за добу.