ua en ru

В окупованому Луганську початок мовлення українське телебачення і радіо

В окупованому Луганську початок мовлення українське телебачення і радіо Фото: українське телебачення

У Луганську і прифронтових районах мовить ЛОТ, радіо "Пульс"

В окупованому Луганську, а також прифронтових районах Луганської області, відновило мовлення українське телебачення і радіо. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Луганської обласної військово-цивільної адміністрації.

"Луганське обласне телебачення і радіо "Пульс" відновили трансляцію на окупований Луганськ, а також доступні жителям Станично-Луганського та інших прифронтових прилеглих районів. До цього там можна було дивитися і слухати тільки російські пропагандистські та сепаратистські канали", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, завдання повернути українське телебачення і радіо на окуповані території ставилася Президентом України Петром Порошенком як першочергова для Луганської обласної державної телерадіокомпанії, яка переїхала з окупованого Луганська в Сєвєродонецьк.

Телерадіокомпанія працювала по зміні логістики подачі сигналу. З резервного фонду держбюджету було виділено кошти на закупівлю потрібного обладнання, і в жовтні в одному з населених пунктів прифронтової зони поставили новий передавач, який дозволяє працювати на окупованих територіях.

Незабаром більш потужний передавач збираються встановити в Старобільську, що дозволить відновити мовлення регіонального телебачення і радіо в Новоайдарському районі та в місті Щастя. Також передавачі будуть встановлені в Лисичанську, що дасть можливість охопити регіональним мовником північ області.

У Луганськ повернулося українське телерадіомовлення Луганське обласне телебачення і радіо «Пульс» відновили трансляц...

Posted by Луганська обласна державна адміністрація on 15 октября 2015 г.

Нагадаємо, в серпні межа виділення після переміщення в Сєвєродонецьк Луганська обласна державна телерадіокомпанія (ОДТРК) розпочала мовлення у прямому ефірі.