ua en ru

В окупованому Криму продовжує працювати німецька компанія DHL

В окупованому Криму продовжує працювати німецька компанія DHL Фото: DHL (facebook.com dhl)

У компанії заперечують порушення санкцій Євросоюзу

На окупованому Російською Федерацією (РФ) півострові Крим продовжує працювати німецька міжнародна логістична компанія DHL. Про це повідомляє DW.

"DHL, що базується в німецькому Бонні, відреагувала на появу інформації про свою діяльність в Криму. Так, компанія продовжує надавати послуги через партнерські пункти обслуговування в Сімферополі, Севастополі та Керчі", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, довідкова інформація про партнерські пункти в трьох містах Криму присутня на російській версії локального корпоративного сайту DHL, але відсутня в українській версії.

Наголошується, що прес-служба компанії підкреслила, що завжди дотримується торгового законодавства при обслуговуванні своєї глобальної поштової та логістичної мережі.

"У зв'язку зі складною політичною і правовою ситуацією навколо Криму, політика Deutsche Post DHL (DPDHL) є специфічною за типом послуг залучених організацій. Deutsche Post на даний момент не пропонує сервісу поставок в Крим. DHL Express діє у відповідності з прийнятою правовою нормою, пропонуючи обмежені послуги поставок в Криму", - йдеться в заяві.

У прес-службі стверджують, що як компанія, що базується в ЄС, але з операційними філіями понад 220 країнах і територіях, DPDHL надає послуги в Криму у відповідності з законодавством ЄС і "релевантному місцевому законодавству і нормативно-правовим актам".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що німецький концерн Siemens продовжує брати участь у конкурсах компаній РФ на постачання обладнання.