ua en ru

В окупованому Єнакієве пройшов мітинг металургів проти "націоналізації", - Тимчук

В окупованому Єнакієве пройшов мітинг металургів проти "націоналізації", - Тимчук Фото: Дмитро Тимчук

Працівники "Єнакіївського металургійного заводу" мітингували проти "націоналізації" підприємства

В окупованому Єнакієве (Донецька область) пройшов мітинг металургів проти "націоналізації" підприємств. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив лідер групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

"Напередодні "націоналізації" в Єнакієве була проведена масштабна акція. Зокрема, у будівлі Єнакіївської міської адміністрації відбувся мітинг працівників ВАТ "Єнакіївський металургійний завод" (афілійований корпорації СКМ, власник Р. Ахметов) та державних установ міста. Очікувана кількість мітингувальників працівників заводу становила приблизно 1 тис. людей, однак, за рахунок працівників "державних установ", досягла 10 тис. чоловік", - написав він.

За інформацією Тимчука, працівники заводу виступили проти його "націоналізації". Разом з тим, інша частина активістів (з числа працівників "бюджетних установ", зібраних місцевою "владою" ДНР) мітингували за "націоналізацію" великих промислових підприємств.

"За результатами заходу було оголошено про прийняття рішення ввести "зовнішнє управління" представниками "міністерства промисловості і торгівлі ДНР" на підприємствах, які перебувають під юрисдикцією України", - повідомляє він.

Крім того, Тимчук зазначив, що з 1 березня на території заводу почав працювати представник "міністерства" ДНР, "якому було виділено кабінет в будівлі управління металургійного заводу".

Ситуація в «ДНР» в контексті блокади ОРДЛО на 02.03.2017 Інформація про основні вугледобувних підприємствах, действующи...

Опубліковано Dmitry Tymchuk 2 березень 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що під приводом "націоналізації" російські військові на Донбасі відбирають авто.