ua en ru

Окупанти всю ніч обстрілювали Сєвєродонецьк і Рубіжне. Є загиблі та поранені

Окупанти всю ніч обстрілювали Сєвєродонецьк і Рубіжне. Є загиблі та поранені Фото: наслідки обстрілів військами РФ житлових районів у Луганській області (t.me/luhanskaVTSA)

Російські війська з систем залпового вогню били цієї ночі по Сєвєродонецьку і Рубіжному в Луганській області, обстрілюючи цивільних, руйнуючи житлові будинки та об'єкти інфраструктури. Є загиблі та поранені.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на голову Луганської обласної Військової адміністрації Сергія Гайдая.

"Понад 20 житлових будинків та об’єктів інфраструктури росіяни зруйнували в Сєвєродонецьку та Рубіжному за ніч. Артилерія і системи залпового вогню російської армії протягом вечора та ночі із 17 на 18 березня цілили по мирних жителях Сєвєродонецька та Рубіжного", - написав він у своєму Telegram.

Як розповів чиновник, за кілька тижнів окупанти перетворили ці міста майже на руїни.

"Ці нелюді відкривають вогонь по домівках та об'єктах забезпечення життєдіяльності. Так враження, що їм не потрібні населені пункти, ціль росіян - спустошити Сєвєродонецьк, Рубіжне та наші інші міста. Вони роблять все, щоб у місцевих жителів не залишилось житла та комунікацій", - каже Гайдай.

Також повідомляється, що противник ввечері обстріляв з "Градів" старі райони Сєвєродонецька, в результаті чого пошкоджені або зруйновані 6 інфраструктурних об'єктів, 2 будинки, кілька гаражів.

"На жаль, ми вже маємо двох загиблих та чотирьох поранених. В деяких домах поблизу обстрілів відсутні газ та вода - намагатимемось полагодити якомога швидше. Однак людські життя вже не повернеш", - наголосив він.

У Рубіжному через обстріли за ніч сталося загоряння десяти будинків і магазину. Є двоє поранених.

Крім того, о п'ятій ранку російські окупанти знову відкрили вогонь по Сєвєродонецьку, Кремінній, Привіллю. Кількість жертв і руйнувань уточнюється.