ua en ru

"Охматдит" має намір відкрити відділення дитячої нейрохірургії в серпні

"Охматдит" має намір відкрити відділення дитячої нейрохірургії в серпні Фото: "Охматдит" (sai.gov.ua)

Головлікар "Охматдиту" зазначила, що спеціалізацію лікарні мають намір розвивати

"Охматдит" має намір відкрити відділення дитячої нейрохірургії в серпні. Про це сьогодні на брифінгу повідомила головний лікар Національної дитячої спеціалізованої лікарні (НДСЛ) "Охматдит" Ірина Садов'як, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми створюємо відділення дитячої нейрохірургії, воно дуже важливе для лікарні ... Які переваги у Охматдиту в цьому напрямку? Це комплексний підхід, у нас дуже багато вузькоспеціалізованих фахівців, і дитина, коли надходить, особливо з політравмами, то тут потрібен мультидисциплінарний підхід", - сказала вона.

"Цей штатний розклад буде введено в серпні, і це відділення буде відкрито", - додала лікар.

Крім цього, за словами Садов'як, новий штатний розклад передбачає створення і інших відділень в структурі лікарні.

"Ми створили в структурі закладу відділення, якого раніше не було. Це відділення інфекційних ризиків і інфекційного контролю, це 5 посад. Це важливе відділення, яке буде мати комплексні програми щодо інфекційного контролю", - повідомила вона.

Разом з тим головний лікар "Охматдиту" зазначила, що спеціалізацію лікарні мають намір розвивати.

"Крім того, у нас є багато таких законів, які, на жаль, не дозволяють надавати допомогу в умовах України, а ми хочемо ці умови розвивати... У більшості країн вже надають хірургічну допомогу нейрохірургічним діткам при епілепсії... Це те, що ми хочемо розвивати і те, що буде націлене на поліпшення допомоги для діток з нейрохірургічної допомогою. Іі ще, що не бере на себе Україна... Це надання діткам допомоги в дуже ранньому періоді, тобто, новонародженим", - сказала Садов'як.

Нагадаємо, в грудні 2017 року прем'єр-міністр України Володимир Гройсман повідомив, що перша черга оновленого комплексу лікарні "Охматдит" у 2018 році почне приймати пацієнтів.