ua en ru

Охендовський не бачить протирічь щодо проведення виборів старим складом ЦВК

Охендовський не бачить протирічь щодо проведення виборів старим складом ЦВК Фото: голова Центральної виборчої комісії (ЦВК) Михайло Охендовський

Раніше Парубій заявляв, що президент найближчим часом запропонує новий склад ЦВК

Голова Центральної виборчої комісії (ЦВК) Михайло Охендовський не вбачає протирічь в тому, що старий склад ЦВК проводитиме вибори. Про це він заявив журналістам після відкриття тренінгового центру ЦВК, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ніякого протиріччя тут немає. ЦВК звикла впродовж двох останніх років кожного дня робити те, що вона зобов'язана робити відповідно до законодавства України. Незалежно від того коли і яким чином буде сформовано склад ЦВК, ті кроки Центральної виборчої комісії, які були передбачені, будуть виконані або цим складом, або іншим", - запевнив Охендовський.


Коментуючи питання журналістів чи може він передбачити коли Верховна Рада України розгляне подання про оновлення ЦВК, Охендовський відповів наступне: "Питання прогнозів щодо строків оновлення ЦВК в жодному разі не стосується ЦВК, оскільки відповідні рішення приймаються не нами, а щодо нас".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент Петро Порошенко найближчим часом подасть до парламенту подання щодо нових членів Центральної виборчої комісії.