ua en ru

Охендовський розповів про допит НАБ з "чорної бухгалтерії" ПР

Охендовський розповів про допит НАБ з "чорної бухгалтерії" ПР Фото: голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський

Голова ЦВК зазначив, що наслідком йому не заборонено виїзд за кордон

Голова Центральної виборчої комісії (ЦВК) Михайло Охендовський розповів про допит у Національному антикоррупициооном бюро України (НАБ) з "чорної бухгалтерії" Партії регіонів. Про це він заявив в ефірі NewsOne.

"Мова про оголошення підозри не йшла... Підстави для політичних припущень, звичайно, в першу чергу можуть бути обумовлені тим, що ці так звані матеріали - не маю навіть підстав говорити, що це документи - ці матеріали з'явилися через кілька років після тих подій, які нібито цими ж матеріалами засвідчуються. Звичайно, що це дає підстави для різного роду спекуляцій: "Чому саме зараз?" "Чому саме в цей момент?"... Яку мету ставили перед собою ті, хто поширив ці матеріали, який скандал намагалися з допомогою цього скандалу прикрити - я думаю, що це питання політичні, вони до слідства не мають жодного відношення до мене особисто не має підстав пов'язувати публікації цих матеріалів з якимись конкретними подіями... Я думаю, пізніше може суспільству стане зрозуміло більше, так само і я буду більше знати", - Охендовський.


Також, відповідаючи на питання, глава ЦВК відзначив, що наслідком йому не заборонено виїзд за кордон.

"Я готовий виконати всі вимоги законодавства, які покладаються на свідка у відповідному кримінальному провадженні...Ніяких перешкод для таких поїздок немає, я переконаний, що вони не виникнуть в майбутньому", - Охендовський.

Нагадаємо, також на сьогодні, 13 червня, Національне антикорупційне бюро (НАБ) викликало заступника голови ЦВК Андрія Магеру на допит "чорної бухгалтерії" "Партії Регіонів".