ua en ru

Охендовський прибув до Солом'янський суд, де йому мають обрати запобіжний захід

Охендовський прибув до Солом'янський суд, де йому мають обрати запобіжний захід Фото: Михайло Охендовський

Прокуратура наполягає на відсторонення від посади

Голова Центральної виборчої комісії (ЦВК) Михайло Охендовський прибув у Солом'янський районний суд Києва, який незабаром має обрати йому запобіжний захід. Про це повідомляє канал "112 Україна".

Також у суд прибули адвокати Михайла Охендовського. В 12 годин суд розгляне клопотання про відсторонення його від займаної посади.

"У мене достатньо знань. Повірте, що я не ідіот, яким мене іноді намагаються виставити деякі особи ... Я нікуди тікати не збираюся. Я точно залишуся тут. І всі винні в моїй справі неодмінно будуть покарані. Для мене це справа честі", - заявив голова ЦВК.

За інформацією видання, прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Володимир Кривенко вважає, що голова ЦВК може покинути Україну. САП буде просити для Охендовського запобіжний захід у вигляді застави з арештом майна та відсторонення від займаної посади на час розслідування.

"За один день отримали іншу експертизу протилежного змісту. Я переконаний, що це свідчить про упередженість слідства, про те, що слідство із самого початку велося з обвинувальним ухилом щодо мене. Я думаю, що це яскраво показує, як взагалі проводиться слідство по цій справі і хто з самого початку був обраний жертвою", - додав Охендовський.

Нагадаємо, Михайлу Охендовському інкримінують понад 1 млн гривень хабарів від Партії регіонів. В ході досудового розслідування НАБУ і САП було встановлено, що Охендовський протягом 2012 року здійснив шість закордонних відряджень, профінансованих коштами Партії Регіонів.