ua en ru

Охендовський пояснив появу в Усенко-Чорної квартири за 3 млн гривень

Охендовський пояснив появу в Усенко-Чорної квартири за 3 млн гривень Фото: Жанна Усенко-Чорна

За словами голови ЦВК, Усенко-Чорна могла на неї заробити на своєму посту

Заступник голови Центральної виборчої комісії Жанна Усенко-Чорна на своїй посаді могла чесно заробити на квартиру за 3 млн гривень та інші цінні речі. Про це в інтерв'ю РБК-Україна розповів глава ЦВК Михайло Охендовський.

"Працюючи в ЦВК на керівній посаді протягом тривалого періоду, отримуючи високу, з точки зору державної служби, зарплату, Жанна Іванівна точно могла придбати ту квартиру", - заявив він.

Він також уточнив, що до різкої девальвації гривні члени ЦВК отримували зарплату, яка в доларовому еквіваленті була цілком порівнювана з тією, що отримують їхні колеги в європейських країнах.

"Будь-яка людина може зайти на сайт НАЗК і ознайомитися з інформацією про доходи, вказаною в декларації Жанни Іванівни. І самостійно прийти до висновку, що за рахунок доходів, отриманих з легальних джерел, вона абсолютно законно могла дозволити собі всі здійснені нею покупки", - зазначив Охендовський.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Усенко-Чорна пояснила купівлю квартири в Києві за 3,2 млн гривень, надавши інформацію про свої доходи під час роботи в ЦВК.