ua en ru

Охендовський обраний головою ЦВК

Михайло Охендовський Обраний головою Центральної виборчої комісії України. 

Михайло Охендовський обраний головою Центральної виборчої комісії України. Про це РБК-Україна повідомив глава прес-служби ЦВК Костянтин Хівренко.

За його словами, голосування в таємному режимі за обрання голови ЦВК пройшло в Центрвиборчкомі сьогодні, в результаті якого з 14 членів ЦВК за Охендовського свій голос віддали 11 осіб.

Михайло Охендовський - уродженець Молдови. У 1997 році закінчив з відзнакою Інститут міжнародних відносин Київського університету ім.Т.Шевченка за спеціальністю міжнародне право.

З лютого 2004 року, Охендовський тричі був членом Центральної виборчої комісії. Востаннє, 1 червня 2007-го, обраний за квотою антикризової коаліції.

На президентських виборах 2004 р. у Верховному Суді України відстоював позицію Центрвиборчкому, очолюваного на той момент Сергієм Ківаловим.

Нагадаємо, що 4 липня парламент звільнили з посади голову ЦВК Володимира Шаповала у зв'язку з досягненням ним 65-річного віку. У той же день ЦВК обрала тимчасово виконуючим обов'язки голови комісії Андрія Магеру.

Також нагадаємо, що в ЦВК Рада призначила нового члена - Олександра Копиленка. Питання на голосування був поставлений із залу, а опозиція заявляла, що призначення Копиленка це спроба сфальсифікувати президентські вибори 2015 р.

До складу Центрвиборчкому входять 15 членів: Андрій Магера (заступник голови ЦВК), Жанна Усенко-Чорна (заступник голови ЦВК), Тетяна Лукаш (секретар ЦВК), а також Тамара Астахова, Юрій Данилевський, Юрій Донченко, Ігор Жиденко, Олександр Осадчук, Михайло Охендовський, Броніслав Райковський, Олександр Чупахін, Юлія Швець, Олександр Шелестов, Валерій Шелудько і Олександр Копиленко.