ua en ru

Обмежувальні санітарні заходи в Ізмаїлі триватимуть ще тиждень, - МОЗ

Обмежувальні санітарні заходи в Ізмаїлі триватимуть ще тиждень, - МОЗ Фото: в Ізмаїлі тиждень заборонено пити воду з кранів і купатися

У МОЗ прогнозують незначний ріст захворюваності в майбутньому

Обмежувальні санітарні заходи у зв’язку з масовим отруєнням людей в Ізмаїлі Одеської області триватимуть ще до наступного тижня. Про це з посиланням на дані Державної СЕС повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я.

"Відповідно до особливостей перебігу епідемічного процесу, така тенденція буде зберігатися протягом тижня, поки не пройдуть два інкубаційні періоди захворювання. Тому обмежувальні санітарні заходи триватимуть в Ізмаїлі до наступного тижня. Це вимушені заходи, які дозволять уникнути другої хвилі захворювання на гострі кишкові інфекції", - заявив т. в. о. голови Держсанепідслужби Святослав Протас.

Своєю чергою головний позаштатний епідеміолог МОЗ Ірина Колеснікова спрогнозувала незначний ріст захворюваності в майбутньому.


"У нас надалі ще буде незначний зріст захворюваності, так загалом буває при виникненні спалахів із водним чинником передачі. Це так званий епідемічний хвіст, який виникає за рахунок контактно-побутового шляху передачі збудника. В Ізмаїлі вжили усіх необхідних класичних заходів, щоб мінімізувати подальше поширення інфекції", - запевнила вона.

У МОЗ нагадали, що зараження сталося внаслідок забруднення території та води після проливних дощів у регіоні: велика кількість хворих свідчить про водний чинник передачі інфекції.

Повідомляється також, що заходи обмежувального характеру триватимуть в Ізмаїлі до унормування ситуації.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у зв'язку з масовими отруєннями в Ізмаїлі Одеської області в мережах водопостачання проведуть гіперхлорування.