ua en ru

Промислові споживачі зменшили використання газу на 11%

Промислові споживачі зменшили використання газу на 11% Фото: газовий вентиль (УНІАН)

До 37 млн кубометрів на добу

Великі промислові споживачі газу в Україні за рахунок введеного обмеження зменшили використання блакитного палива на 11% або до 37 млн кубометрів на добу. Про це РБК-Україна повідомили в Кризовому комітеті при Міністерстві енергетики та вугільної промисловості.

"Кризовий комітет Міненерговугілля: за рахунок обмеження великі промислові споживачі зменшили використання газу на 11% до 37 млн куб. м / добу", - йдеться в повідомленні.

Раніше в Україні з 2 по 6 березня 2018 року ввели режим обмеження газопостачання через падіння рівня тиску в ГТС і обмеження російським газовим монополістом "Газпромом" транзиту газу в Євросоюз. Зокрема зазначалося, що на цей період ТЕС і ТЕЦ були переведені на використання резервного палива - мазуту. У Кабміні розраховували, що це дозволить заощадити до 12 млн куб. м газу.

До того ж, головам облдержадміністрацій було доручено призупинити роботу дитсадків, шкіл та вищих навчальних закладів у зв'язку зі зміною температурного режиму в приміщеннях. Також для великих і середніх промислових споживачів на 10% були обмежені обсяги газопостачання.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що станом на 06:00 4 березня 2018 року Україна отримала вже 26,5 мільйонів кубометрів газу з країн Європейського Союзу.