ua en ru

Обмеження транзиту з РФ може спричинити непродовження санкцій ЄС проти Росії, - джерело

Обмеження транзиту з РФ може спричинити непродовження санкцій ЄС проти Росії, - джерело Фото: обмеження транзиту можуть призвести до неприємних наслідків

Транзит стосується не тільки торгівлі між РФ та Україною, але і операцій країн ЄС, Молдови і Туреччини

Відповідні обмеження Україною транзиту з Російської Федерації можуть негативно вплинути на продовження санкцій проти РФ Євросоюзом. Про це з посиланням на джерело, знайоме з ходом погодження рішень щодо транзиту, йдеться в матеріалі РБК-Україна "Транзитна війна з РФ: Україна має намір захищати свої інтереси".

Так, джерело нагадав, що транзит стосується не тільки торгівлі між РФ та Україною, але і операцій країн-членів ЄС, Молдови і Туреччини.


"Якщо будемо обмежувати транзит, то вони будуть злитися, і абсолютно правомірно. Якщо в ситуації, коли нам так і в ЄС нагадують, що ми псуємо їм торгівлю з РФ, ще й обмежити транзит, то про продовження санкцій ЄС проти Росії буде взагалі складно говорити", - заявило джерело.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на кордоні Білорусі з РФ в Смоленській області застрягли близько 50 вантажівок з українськими товарами для Казахстану.