ua en ru

Вогонь по палестинцях запобіг більше число жертв, - віце-прем'єр Ізраїлю

Вогонь по палестинцях запобіг більше число жертв, - віце-прем'єр Ізраїлю Фото: віце-прем'єр Ізраїлю Майкл Орен (dw.com)

Віце-прем'єр впевнений, що якби палестинці-демонстранти прорвалися крізь кордон, то жертв було б набагато більше

Вогонь по палестинцях запобіг більше число жертв. Про це заявив заступник прем'єр-міністра Ізраїлю Майкл Орен в інтерв'ю DW.

Як повідомляється, Майкл Орен заявив, що якби палестинці-демонстранти прорвалися крізь кордон, то жертв було б набагато більше, у тому числі палестинців. У той же час він підкреслив, що ізраїльські військові відзвітуються про кожен постріл.

"Ми ведемо облік кожного зробленого пострілу і будемо проводити розслідування", - заявив заступник глави ізраїльського уряду.

Також Орен прокоментував ядерну угоду з Іраном та вихід Сполучених Штатів Америки з цієї угоди. Він впевнений, що небезпека полягає саме в дотриманні Тегераном всіх умов угоди.

"Якщо ти - іранець, якому платять десятки мільярдів доларів через цю оборудку, які ти використовуєш, щоб поширювати тероризм на Близькому Сході, то чому б тобі не дотримуватися угоди?" - зазначив ізраїльський політик.

Орен також відповів на критику Верховного комісара ООН з прав людини Зейда Раад аль-Хусейна, який звинуватив Ізраїль в тому, що його влада тримає палестинців "замкненими в отруйних нетрях з народження до смерті". Віце-прем'єр Ізраїлю відкинув ці звинувачення.

"Він не просто не правий, він в корені не правий", - підкреслив Майкл Орен.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що 23 травня 2018 року авіація Ізраїлю завдала ударів по підземній терористичній інфраструктурі та двох військово-морським цілям руху ХАМАС.