ua en ru

Оголошено новий склад французького кабінету

Оголошено новий склад кабінету міністрів Франції. Міністром фінансів залишається Крістін Лагард. Про це повідомили представники уряду. Вони також відзначили, що свою посаду збереже й міністр з питань бюджету країни Франсуа Баруан, передає РБК з посиланням на Associated Press.

Повідомляють, що міністром безпеки стане колишній прем'єр-міністр Ален Жюппе, а пост глави зовнішньополітичного відомства посяде Мішель Альйо-Марі. МВС, як і раніше, очолюватиме Бріс Ортефе.

Нагадаємо, Франсуа Фійона сьогодні знову було призначено на пост прем'єр-міністра Франції. Президент Французької Республіки Ніколя Саркозі доручив Ф.Фійонові сформувати новий кабінет міністрів. Рішення про поновне призначення Ф.Фійона президент ухвалив сьогодні, після того як напередодні прийняв відставку всього уряду на чолі з прем'єр-міністром.

Сам Франсуа Фійон заявив, що новий уряд він формуватиме з урахуванням необхідності прискорення економічного зростання у Франції. "По трьох з половиною роках сміливих реформ, що проводилися незважаючи на важку економічну та фінансову кризу, я рішуче розпочинаю нову фазу, що дасть нашій країні змогу прискорити зростання економіки та збільшити кількість робочих місць, зміцнить солідарність і безпеку всіх французьких громадян",- заявив він.