ua en ru

ОГХК вітає запуск своєї корпоратизації

ОГХК вітає запуск своєї корпоратизації

Керівництво державного підприємства "Об'єднана гірничо-хімічна компанія" (ДП ОГХК) підтримує рішення Фонду держмайна, який 25 квітня проведе конкурс з відбору оцінювача необоротних активів компанії. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ОГХК.

"Ми раді, що просувається нами більше півроку ідея корпоратизації зрушилася з мертвої точки, і ми вступили на шлях, який зробить ДП ОГХК більш прозорою і зрозумілою компанією для потенційних інвесторів", - коментує перший заступник генерального директора ДП ОГХК Олександр Гладушко.


За його словами, відібраний Фондом держмайна аудитор зробить оцінку майна компанії. Він вважає, що це дасть можливість приступити до наступного етапу корпоратизації – акціонування.

"Акціонування необхідне для того, щоб запропонувати інвестору пакет акцій компанії, за який наші підприємства отримають інвестиції і надію на розвиток", - говорить Гладушко.

Як відзначили в прес-службі, за підсумками 2015 року, ОГХК отримала прибуток до оподаткування у розмірі понад 770 млн грн, дохід на рівні 1,9 млрд грн і чистий прибуток 632 млн грн.

У лютому 2016 року голова Фонду держмайна Ігор Білоус анонсував майбутню приватизацію ОГХК.