ua en ru

Офіційний Берлін заявив, що Туреччина підтримує ісламістів, - ARD

Офіційний Берлін заявив, що Туреччина підтримує ісламістів, - ARD Фото: Реджеп Тайіп Ердоган

Як зазначається, турецькі власті здійснювали політику співпраці з терористичними угрупованнями

Німецькі власті розглядають Туреччину "центральне поле" діяльності ісламістських і терористичних угруповань на Близькому і Середньому Сході. Про це йдеться в конфіденційній відповіді німецького уряду на запит Лівої партії Німеччини, передає ARD.

Як зазначається, на протязі років турецькі влади свідомо співпрацювали з багатьма і ісламістськими терористичними угрупованнями на Близькому і Середньому Сході.


"Численні заяви про солідарність і дії на підтримку єгипетських "Братів-мусульман", Хамасу і груп збройної ісламістської опозиції в Сирії з боку правлячої Партії справедливості і розвитку Ердогана і президента держави підкреслюють їх ідеологічну близькість з "Братами-мусульманами", - йдеться в тексті конфіденційної відповіді

Також у вказаному документі німецький уряд вперше офіційно заявило про прямий зв'язок між турецьким президентом і угрупованнями, щонайменше, одна з яких - ХАМАС - визнана терористичною в Євросоюзі.

"Як результат поступової ісламізації внутрішньої і зовнішньої політики Анкари з 2011 року Туреччина перетворилася на центральну платформу діяльності ісламістських угруповань у регіоні Близького і Середнього Сходу", - йдеться в тексті документа.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Туреччині проповіднику Фетхуллаху Гюлена загрожує два довічних терміну і майже 2 тисячі років в'язниці. Його звинувачують в організації спроби перевороту в Туреччині в ніч на 16 липня.