ua en ru

Офіційні безповоротні втрати військовослужбовців 1723 людини, - радник Порошенко

Офіційні безповоротні втрати військовослужбовців 1723 людини, - радник Порошенко Фото: Юрій Бірюков

В реальності втрат більше

Згідно з офіційними даними безповоротні втрати військовослужбовців на 7 червня складають 1723 людини, з них 1368 осіб із Збройних сил України (ЗСУ), однак насправді їх більше. Про це йдеться в повідомленні радника Президента України Петра Порошенка Юрія Бірюкова в Facebook.

"Станом на 18:36 7 червня 2015 року загальні безповоротні втрати військовослужбовців зафіксовані на позначці 1723 людини, з них 1368 осіб з ВСУ. Але їх більше, не радикально, але не більше. Чому? Тому що специфіка констатації на державному рівні втрати військовослужбовця не дозволяє оголосити його загиблим до тих пір, поки немає рапорту, а потім ще й свідоцтва про смерть. Поки що немає пізнаного тіла. Поки що немає 100500 жахливих паперів. А до тих пір - не можна", - йдеться в повідомленні.

В комментах к предыдущему посту затронули важную тему, больную. О том, что якобы власть занижает данные по потерям. И ка...

Posted by Юрий Бирюков on Sunday, June 7, 2015

В цей же офіційне число, згідно інформації Бірюкова, не входить якесь число бійців, які вважаються зниклими без вести і про їх долю нічого точно невідомо. Є окремі випадки, які також порушують загальну статистику.

Нагадаємо, в АПУ повідомили 6 червня, що в зоні АТО за добу загинув один український військовий, ще 10 поранені.