ua en ru

Офіційна Рига підтвердила звернення Ю.Лужкова за дозволом на проживання в Латвії

В Управлінні у справах громадянства та міграції (УДГМ) Латвії офіційно підтвердили факт звернення екс-мера Москви Юрія Лужкова за дозволом на проживання. Про це РБК повідомив представник УДГМ Андрій Рябцев. "Ми отримали прохання Ю. Лужкова про надання посвідки на проживання. Підстави - інвестиції в економіку Латвії", - сказав представник відомства.

Він додав, що, згідно з процедурою, на розгляд таких звернень відведено 30 днів після отримання, проте якщо при перевірці претендента виникнуть питання у представників спецслужб, розгляд справи може затягнутися до чотирьох місяців. "Чотири місяці - максимальний встановлений законом термін для розгляду таких прохань", - підкреслив він.

Заявку на отримання виду на проживання Ю.Лужков подав ще в грудні 2010 р., попередньо купивши пакет акцій банку Rietumu banka на суму 200 тис. латів (285,2 тис. євро). Крім того, колишньому московському мерові належить нежитлова нерухомість в Юрмалі. За словами глави МВС Латвії Лінди Мурніеце, Ю.Лужкову, швидше за все, буде відмовлено в дозволі на проживання.