ua en ru

Офіцери РФ переводяться в підрозділи для служби в Сирії, щоб залишити Донбас

Офіцери РФ переводяться в підрозділи для служби в Сирії, щоб залишити Донбас Фото: бойовики на Донбасі

Між військовослужбовцями РФ і місцевими бойовиками зростають розбіжності

Офіцери Російської Федерації на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської області переводяться в підрозділи для бойових дій в Сирії, щоб уникнути служби на Донбасі. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України у Facebook.

"Офіцери з'єднань та частин 1 АК ЗС РФ намагаються уникнути подальшого проходження служби на Донбасі шляхом переведення в підрозділи, які направляються для участі в бойових діях на території Сирії і формуються в рамках розгортання 8 армії (Новочеркаськ) Південного військового округу ЗС РФ", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією розвідки, відзначається погіршення морально-психологічного стану офіцерів російських окупаційних військ, пов'язане з незадоволеністю умовами проходження служби, рівнем і своєчасністю виплати грошового забезпечення та зростаючими протиріччями між кадровими російськими військовослужбовцями та особовим складом підрозділів 1 (Донецьк) і 2 (Луганськ) АК ВС РФ з числа місцевого населення

В таких умовах, російські офіцери шукають зв'язки для переведення в інші з'єднання і військові частини ЗС РФ, самовільно залишають місця проходження служби і здійснюють самогубства.

Так, командир взводу 9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) 1 АК самовільно залишив військову частину зі зброєю.

Офіцери РФ переводяться в підрозділи для служби в Сирії, щоб залишити Донбас

Фото: скріншот сторінки в Facebook

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що протягом травневих свят військовослужбовці Російської Федерації на Донбасі скоїли два самогубства.