ua en ru

ОЕСР назвала 8 недоліків освітньої системи України

ОЕСР назвала 8 недоліків освітньої системи України Фото: ОЕСР назвала 8 недоліків освітньої системи в Україні

Збір матеріалів для дослідження проходив у жовтні-листопаді 2015 року

Освітня система України має 8 значних недоліків. Про це йшлося сьогодні, 27 березня, під час презентації звіту "Огляди ОЕСР на тему доброчесності в освіті: Україна 2017", який підготувала Організація економічного співробітництва і розвитку (ОЕСР).

Повідомляється, що збір матеріалів для дослідження проходив у жовтні-листопаді 2015 року. У 2016 році команда дослідників аналізувала матеріали і проводила консультації щодо можливих шляхів вирішення зазначених недоліків системи.

Так, у сфері дошкільної освіти основним недоліком є нерівний доступ до дошкільної освіти, що викликаний чергами в дитячі садки.

Щодо загальної середньої освіти, то тут ОЕСР виділяє нерівний доступ до шкільної освіти, неналежне визнання навчальних досягнень, приватні додаткові заняття вчителів, неналежне використання батьківських внесків, корумпований вплив на закупівлю підручників.

У сфері вищої освіти основними недоліками є корумпований доступ до вищої освіти (магістерських програмам), неналежне визнання навчальних досягнень студентів, а також академічна недоброчесність.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що серед абітурієнтів, що вступили до внз за підробленими результатами зовнішнього незалежного оцінювання, є діти колишнього керівництва кількох міністерств і народних депутатів.