ua en ru

Одну з вулиць Києва перейменують на честь киргизького письменника Чингіза Айтматова

Одну з вулиць Києва перейменують на честь киргизького письменника Чингіза Айтматова Фото: Віталій Кличко (праворуч) і посол Киргизії

Ідею підтримали українські творчі спілки та окремі художники

Одну з київських вулиць з ініціативи посольства Киргизстану перейменують на честь відомого киргизького письменника Чингіза Айтматова. Це пообіцяв мер Києва Віталій Кличко під час зустрічі з послом Республіки Киргизстан Улукбеком Чиналієвим, повідомили у прес-службі столичної мерії.

Сторони обговорили поглиблення культурних та економічних зв'язків між двома країнами. Зокрема, посол звернувся до мера розглянути можливість перейменування однієї з вулиць Києва на честь Чингіза Айтматова.

"Це великий письменник, якого до цих пір у всьому світі згадують з теплом. Це стане ще одним свідченням дружби і взаєморозуміння між нашими країнами", - підкреслив дипломат, додавши, що ідею підтримали українські творчі спілки та окремі художники.

Кличко підтримав ініціативу посольства і пообіцяв винести питання про перейменування на розгляд постійної комісії Київради з питань самоврядування.

"Думаю, що на одній з наступних сесій ми розглянемо це питання і зможемо прийняти позитивне рішення", - наголсив мер. Він також зазначив, що міська адміністрація готова надавати підтримку в проведенні літературних вечорів та інших культурно-просвітницьких заходів.

Нагадаємо, в Києві найближчим часом планують перейменувати 4 вулиці.