ua en ru

В одному з районів Сумської області вибори можуть визнати недійсними - ОПОРА

В одному з районів Сумської області вибори можуть визнати недійсними - ОПОРА Фото: ОПОРА повідомила про порушення на виборах в Сумській обл.

Члени ДВК забули поставити на бюлетенях номер ділянки

Голосування на виборах в селі Катеринівка (Сумська обл.) можуть визнати недійсним. Про це повідомляють спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА.

"Так як члени ДВК №590140, яка знаходиться в селі Катеринівка Глухівського району (Шалигінська громада) забули поставити на бюлетенях номер ділянки, вибори на цій дільниці можуть визнати недійсними", - йдеться в повідомленні.

За інформацією спостерігачів, про те, що на бюлетенях немає номера дільниці, вони помітили вже після закриття ДВК, коли почався підрахунок голосів.

"Як повідомили в цій ДВК, друкарня, яка друкувала бюлетені, попереджала їх, що вони не мають технічної можливості проставити номер ДВК. Але залишили для цього місце, щоб члени ДВК вписали номер ділянки самі. Але ті просто забули це зробити під час засідання в суботу. Помітивши цей недолік при підрахунку голосів, вирішили дописати. Але спостерігачі від різних кандидатів, які знаходяться на ділянці, завадили це зробити і викликали поліцію", - розповіли в ОПОРі.

У неділю ввечері на дільницю прибула слідчо-оперативна група, яка проводить перевірку інциденту.

Рішення про те, визнавати бюлетені дійсними чи ні, буде приймати Шалигінська територіальна виборча комісія.

Нагадаємо, у Донецькій обл. явка на виборах склала менше 50%.